Poker

Att spela poker på internet har det senaste åren blivit en enorm fluga. Detta då det finns snabba och enkla pengar att tjäna, så länge man vet hur man ska spela, var man ska spela och mot vilka man ska spela. Här listas en kort och konsist guide för hur man kan tjäna enkla och snabba pengar på pokern.

Bra pokerrum

PokerSpel.org är en bra sajt som lär Dig de viktigaste faktorerna som Du behöver bemästra för att spela poker och vinna i långa loppet. De har även en hel del bra pokerbonusar som kan vara värda att hämta hem.. Rekommenderas mycket starkt, själv tagit reda på mycket om nätpoker härifrån.Everest Poker är det bästa pokerrummet enligt mitt tycke med många dåliga motståndare (mer pengar för Dig), en stabil klient och en bra sign up bonus på $100. Enkelt att ta ut pengar via sitt betalkort och gott om olika bord och spel. Rekommenderas!Spelets gång

Inom internetpokern är det en typ av poker som dominerar, nämligen Texas Hold'em. Här ges en kort förklaring till Texas Hold'em. Spelet börjar med att den person som sitter till höger om dealern (spelaren med dealerknappen som delar ut korten vid ett spel) betalar small blind (halva startavgiften för att få delta i ett spel och se floppen) och personen som sitter till höger om denna betalar big blind (en hel startavgift).

När detta är gjort tilldelas varje spelare två individuella kort från dealern. Nu är det upp till varje spelare att avgör om de vill vara med i spelet (utefter sina två individuella kort) genom att betala big blind eller genom att höja startavgiften för att på så sätt tjäna mer pengar vid eventuell vinst.

Dealern lägger sedan upp floppen (tre gemensamma/öppna kort) och den spelaren som sitter närmst och till höger om dealern kan nu välja att betta (bjuda pengar), checka (passa) eller folda (ge upp). Övriga spelare som fortfarande är med i spelet kan välja på att antingen checka, folda, betta, calla (gå med på en betting) eller raisa (höja en betting). När alla spelare har gjort sina val och det finns mer än en spelare kvar i spelet lägger dealern ut ytterligare ett gemensamt/öppet kort (turnen). Samma procedur följer nu som efter floppen (betta, checka, folda, raisa). Sedan kommer det femte och sista gemensamma/öppna kortet (rivern) och det är nu som spelet kommer att avgöras. Det gäller att ha en bättre hand än sina motståndare eller skrämma dem med en ordentlig höjning (bluff).


I dethär fallet har spelaren triss i ess, en mycket bra hand. Enda hoten som finns är en stege (om motståndaren har en kung och en dam), fyrtal i knektar (om motståndaren har pocketpar, par med sina individuell kort, med knektar), samt kåk (om motståndaren har en knekt samt ett ess, en tia eller en femma).


Spelaren med den bästa handen tar hem de pengar som samlats i potten (markerna som ligger mitt på bordet) och ett nytt spel börjar. Varje spelares hand tas fram genom att varje spelares individuella kort kombineras med de fem öppna korten (fem kort skall sollas ut av sju), och den spelaren som då har den bästa hand vinner och får pengapotten.

Tips och trix

Spela få starthänder. Max 20% sedda floppar brukar vara lagom.
Studera Dina motspelare.
Försök se vilka händer motståndaren kan tänkas ha.
Folda om Du är osäker på om Du ska calla.
Ha STOR respekt för stora bettar och raisar.
De flesta pokerspelare bluffar sällan.
Ju längre från dealern Du sitter, ju mer kan Du styra spelet.
Kolla upp motståndaren. Spela efter fördomar.

Handranking

Spader T Spader J Spader Q Spader K Spader A
Royal Straight Flush
Tio, Knekt, Dam, Kung, Ess i samma färg.
(Exempel: Alla kort är spader som visas på bilden)
Oddset är 1 på 650.000.


Hjärter 3 Hjärter 4 Hjärter 5 Hjärter 6 Hjärter 7
Färgstege/Straight Flush
Stege med alla kort i samma färg.
(Exempel: Alla kort är hjärter som visas på bilden)
Oddset är 1 på 72.000.


Hjärter 3 Hjärter 9 Spader 9 Ruter 9 Klöver 9
Fyrtal/Four of a kind
Fyra kort i samma valör
(Exempel: Fyra st nior som visas på bilden).
Oddset är 1 på 4200.


Hjärter A Spader A Ruter A Spader T Ruter T
Kåk/Full house
En "triss" samt ett "par".
(Exempel: tre st Ess och två stycken tior som visas på bilden).
Om fler spelare har "kåk" vinner den hand som har högst "triss".
Oddset är 1 på 700.


Klöver 2 Klöver 7 Klöver 9 Klöver J Klöver Q
Färg/Flush
Fem kort i samma färg.
(Exempel: Alla kort i klöver som visas på bilden).
Om fler spelare har "färg" vinner den hand som innehåller det högsta kortet.
Oddset är 1 på 510.


Klöver 6 Ruter 7 Klöver 8 Hjärter 9 Spader 10
Stege/Straight
Fem kort i följd.
Korten kan vara av olika färg. Ett Ess kan användas som högsta stege (10, J, Q, K, A) och även som lägsta stege (A, 2, 3, 4, 5). Oddset är 1 på 250.


Klöver J Ruter 3 Hjärter 8 Spader 8 Klöver 8
Triss/Three of a kind
Tre kort av samma valör.
(Exempel: Tre st åttor).
Oddset är 1 på 48.


Hjärter J Spader J Hjärter 3 Ruter 3 Klöver 7
Tvåpar/Two pair
Ett "par" samt ytterligare ett "par".
(Exempel: Två st knektar och två st treeor som visas på bilden).
Om två spelare har "tvåpar" vinner den hand som har det högst "paret". Om de båda har samma "högsta par" vinner den hand som har högst "andrapar" Om de båda har samma "tvåpar" vinner den hand som har högst femtekort ("kicker")
Oddset är 1 på 21.


Spader 4 Spader 9 Hjärter 9 Ruter J Ruter K
Par/Pair
Två kort av samma valör.
(Exempel: Två st nior som visas på bilden).
Om två spelare har samma "par" vinner den hand som har högst kort utanför "paret".
Oddset är 1 på 2,4.


Hjärter 2 Hjärter 3 Spader T Klöver Q Spader A
Högst kort/High card
Den hand med högst kort vinner.
Oddset är 1 på 2.


Spela lugnt och kom ihåg att spara pengar till hyran! ;DLäs fördjupningsartiklarna i poker med start på "Pokerregler"Gå till:


Din banner här?

 Besökarnas länkar

eXTReMe Tracker