Lär Dig oddsen i Texas Holdem

Att spela poker med målsättningen att vinna kräver att Du någon gång tar Dig tid att lära Dig iallafall den mest grundläggande oddsberäkningen. Att lära sig oddsen för några olika situationer i Texas holdem är inte särskilt svårt, och är dessutom väl investerad tid. Att dra till olika händer med oddsen emot sig är aldrig någon bra affär. Ändå sitter många spelare och gör just det, och därför får man ett omedelbart övertag gentemot de spelarna bara genom att ha en uppfattning om hur stor sannolikheten är att sätta de vanligaste draghänderna.Alla pokerodds bygger på hur många ”outs” man har till den hand man drar till, alltså det antal kort i leken som kan förbättra handen. Håller man t.ex. i 8-9 och floppen är 6-7-A är det inte särskilt sannolikt att man har bästa handen, och en åtta eller en nia hjälper förmodligen inte heller. Kommer däremot en femma eller en tia på turn eller river har man en stege som säkert tar hem potten. Så vitt man vet finns det fyra femmor och fyra tior kvar i leken som kan bilda den stege man behöver för att vinna, alltså har man åtta outs. Med 45 osedda kort kvar i leken betyder det att man har drygt 30% chans att sätta sin stege om man räknar in både turn och river. Har man däremot ett pocketpar och behöver en triss för att vinna har man bara två outs, vilket bara ger drygt 8% chans att träffa handen med både turn och river inräknade.

Har man koll på oddsen när man spelar poker online vet man också på ett ungefär hur mycket det är värt att betala för en draghand. Däremot är det inte alltid bäst att bara syna. Med sina bästa drag, som öppna stegdrag eller färgdrag, kan det vara bättre att satsa på en semibluff. Då har man chansen att vinna potten direkt, samtidigt som man har möjligheten att dra ut och vinna även de gånger man blir synad. Här är en utförlig guide där Du hittar mer information om sannolikheter i poker och hur Du gör mer exakt för att beräkna pottodds.

En tabell som visar oddsen för några av de vanligaste draghändernaGå vidare till artikeln "Skillnaden mellan no limit och fixed limit"
Gå till:


Din banner här?

 Besökarnas länkar

eXTReMe Tracker