Kom igång med nätpoker

De flesta pokerrum på nätet gör sitt allra bästa för att spelet skall vara så enkelt som möjligt att komma igång med. Förutom att erbjuda alla nya spelare bra pokerbonusar brukar proceduren att sätta in och ta ut pengar vara förenklad, så att man ska kunna använda i princip vilken metod som helst. Regler och procedurer förklaras som regel utförligt på hemsidan, och många internationella pokerrum har numera även mjukvara på svenska.  För nybörjaren kan pokerrummens lobby ändå kännas lite krånglig till en början, med en mängd förkortningar och termer som känns främmande, oavsett om programvaran är på svenska eller engelska (oftast används samma uttryck).

De flesta större pokerrum har en mjukvara som är uppbyggt av någon typ av flikar eller tablåer för att man enkelt skall kunna hitta den typ av spel man letar efter. Oftast finns det särskilda avdelningar för kontantspel (cashgames), flerbordsturneringar (multi table tournaments) och enbordsturneringar (sit & go). Kontantspelen är uppdelade efter storleken på insatserna. Är spelet t.ex. no-limit holdem $0.25/$0.50 betyder det att mörkarna (eng. blinds) ligger på $0.25 respektive $0.50, och då är som regel det maximala inköpet $50. Vid mörkar på $0.50/$1 är det maximala inköpet $100 o.s.v. Om spelet är i formatet fixed limit får man ta med sig så mycket man vill till bordet, men det har däremot ingen praktisk betydelse eftersom alla satsningar är begränsade till den angivna summan.

Vidare kan man se en mängd statistik om de olika borden i lobbyn. Hur pass omfattande statistiken är varierar mellan olika pokerrum, men som regel går det att se medelstorleken på potterna, andelen spelare som ser floppen i snitt (Players/Flop el. likn.), vilket anges i procent. Det går även att se antalet händer som spelas per timme (Hands/Hr), vilket fungerar som indikator på om spelet går snabbt eller långsamt. För turneringarna finns ingen sådan statistik. Istället går det att se hur många spelare som är registrerade för respektive turnering, alternativt hur många som är kvar i spelet samt givetvis också inköp (Buy-in) och prispott.Alla pokerrum har dessutom särskilda avdelningar där man kan spela gratis poker, här går det att spela med låtsaspengar (play money) för att bekanta sig med mjukvaran och träna upp sitt spel.Gå vidare till artikeln "Lär dig oddsen"
Gå till:


Din banner här?

 Besökarnas länkar

eXTReMe Tracker