fulDC

1. Börja med att ladda hem "fulDC installer" från deras hemsida.
Välj "Download" i deras meny och välj att ladda ner en fil som nämns som "installer".
http://www.fuldc.net

2. Kör installarionsfilen och installera i valfri mapp. Starta sedan programmet.

3. Nu ska vi göra lite inställningar i programmet.
A) Börja med att trycka "File --> Settings" (eller CTRL + E)
B) Fyll i ett "nickname". Ange gärna vilken bredbandsleverantör du har framför ditt nick, i robotklammers. Kan se ut såhär:
[BBB]Nudeln, där BBB står för Bredbandsbolaget.
C) Ange vilken uppkoppling du har.

4. Välj "Sharing" i menyn och lägg till det material (filer) du vill dela ut. Skall inte bestå av installerade filer. Förslagsvis kan du dela ut *.mp3, *.avi, *.mpg, *.bin, *.iso, osv...

fulDC och andra DC-klienter bygger på att folk delar ut material. Ju mer material du delar ut, desto mer material får du tillgång till!

Här kan du även korrigera antalat "Upload slots". Detta är dock inte nödvändigt.

Antalet "Upload slot" = antalet användare som kan ladda hem från dig.

5. Tryck "Downloads" i menyn. Välj var du vill att de filer du laddar ner ska sparsas, både permanent och tillfälligt (innan de är fullständigt nerladdade).

6. Dax att börja söka efter hubbar. Stäng ner "Settings" genom att trycka på "OK".
Tryck "View --> Public Hubs" (eller CTRL + P).
Koppla upp dig mot en hubb genom att dubbelklicka på en av hubbarna. Sortera dem gärna efter antalet användare genom att klicka på "Users". Försök komma in på en hubb med så många users som möjligt.

Om din storleken på din "share" (filerna du valde att dela med dig av förut) är för liten kan du filtrera bort de hubbar som kräver hög "share". Detta gör du genom att skriva "no rules" i "Filter" och trycka Enter. Då ser du de hubbar som du bör komma in i. Anslut dig till en sådan.

Ju fler filer du sedan laddar hem, desto mer växer din "share" (om du delar med dig av dem), "share":en bestäms nämligen av den sammanlagda storleken på de filer du delar med dig av, t ex 1 Gb, 3,59 Gb osv. Du kan ansluta dig till bättre hubbar med högre insläppningskrav om du har en stor "share", och såleds stort fil-utbud.

Exempel
Om en hubb har insläppningskravet att din "share" ska vara 50 Gb krävs det att du har minst 50 Gb i dina "share" mappar för att bli insläppt. Har du det och ansluter får du tillgång till minst 2000*50 Gb filer om vi antar att hubben har 2000 andra DC-användare anslutna.


7. Nu ska vi äntligen börja ladda ner filer!
Tryck "View --> Search" (eller CTRL + S)
Skriv i något du vill söka på, t ex "abba waterloo". Markera "Only users with free slots".

Minns du "Upload slots":en förut. Detta alternativet betyder att du bara är intresserad av att ta del av de användare som har filen och möjligheten att dela med sig av den. En användare som saknar lediga slots kan inte dela med sig av filen till dig just nu. Du får antingen vänta tills där blir en ledig "slot" eller ladda hem filen av någon annan.

Tryck "Search".

8. Dubbelklicka på ett av sökresultaten. En fil som slutar på *.mp3 är en ljudfil, *.avi/*.mpg/*.wma är filmfiler. Men efter som vi sökte ABBA - Waterloo vill vi ha en *.mp3, själva låten.

9. Filen ska nu börja laddas ner. Nerladdningshastighet, tid kvar osv ser du i det vita fältet under sökresultatet. När filen är nerladda kan du hitta den i den mappen som du tidigare laddade hem den till (punkt 5.). Leta upp den (förslagsvis via "Utforskaren", Windowstangent + E) och dubbelklicka för att få lyssna på schlagervinnarna!

Problem
I fall du inte ser några hubbar i punkt 6 kan det beror på att den "hub lists":en som kom med programmet inte fungerar. För att byta ut den tryck "File --> Settings" (CTRL + E), fliken "Downloads" och knappen "Configure Public Hub Lists". Ta bort de/den "hub-lists":en som finns där och lägg till en utav följande istället (markera en av dem, CTRL + C för att kopiera den och CTRL + V för att klistra in den).

http://maxweb.no-ip.com/PublicHubList.config
http://hublist.se/hublist.xml.bz2
http://dcreg.mine.nu/PublicHubList.config.bz2
http://dreamland.gotdns.org/PublicHubList.config.bz2

Det är förbjudet att ladda ner upphovsrättsskyddat material ;)
Lycka till!Gå till:


Din banner här?

 Besökarnas länkar

eXTReMe Tracker