Daemon Tools 347

För att kunna installera (och spela) nerladdade CD-skivsverisioner av spel eller progam av typen *.bin, *.iso, *.mds behöver du ett program som kan "mounta" skiverna du laddar ner. Ett sådan är Daemon Tools 347.

Programmet fungerar som så att det skapar en virituell CD-enhet på din dator, en "lådsas" CD-enhet som inte existerar så som de hårdvaru CD-enheter du säkert redan har (vanligtvis D: i "Utforskaren/Explorer", Windowstanget + E). Windows ser dock ingen skillnad på en mjukvaru CD-enhet och en hårdvaru CD-enhet. Och istället för att sätta in en skiva i den emulerade CD-enhet öppnar du en image-fil med Daemon Tools. Detta är exakt samma sak för Windows som om du stoppade in en CD i den fysiska CD-enheten. Exempel:
Du öppnar filen "warcraft.bin" med Daemon Tools samtidigt som du matar in en verklig "WarCraft" CD i den fysiska CD-enheten. Datorn "förstår" inte skillnaden och kommer att tro att du matat in två "WarCraft"-skivor i två verkliga CD-enheter.


1. Börja med att ladda ner programmet och installera det. OBS! Omstart KRÄVS vid installationen så "bokmärk" eller gör nudeln.se till "Favorit" innan du påbörjar installation så du kan fortsätta guiden efteråt.
Mirror 1
Mirror 2
Mirror 3
Mirror 4
Mirror 5

2. Efter installationen och omstarten ska du se en ny ikon brevid Windowsklockan (i Verktygsfältet) som föreställer en röd blixt.

3. Tryck på den röda blixten och välj "Device 0: [D:/G:/E:/F:...] No media". Leta upp en CD-skivskopia (image-fil av en CD) som du laddat hem (kan den ligga i fulDC-nerladdningsmappen?) och markera och "Öppna".

4. Autostart från skivan skall start om den har sådana egenskaper. Annars går du in på skivan via exempelvis "Utforskaren/Explorer" (Windowstanget + E). Den öppnade filen ska nu synas som en CD under en ny CD-enhet. Installationen kan börja!

5. För att öppna en ny fil trycker du på den röda blixten, väljer "Unmount all drivers" och börjar om vid punkt 3 (t ex om installationen består av två filer, install1.bin och install2.bin).

Program och spel kan du ladda med fulDC, guide här eller via torrents m h a ett program som uTorrent.

Det är förbjudet att ladda ner upphovsrättsskyddat material ;)
Lycka till!Gå till:


Din banner här?

 Besökarnas länkar

eXTReMe Tracker