Byta/förnya IP

Problem med IP-banning från olika servrar? Kan Du inte spela på Battle.net med WarCraft eller StarCraft efter Du försökt byta CD-key? Förnya Ditt IP så brukar det lösa sig.

OBS! Denna metod funkar endast om Du erhåller dynamiska IP-adresser från Din internet-leverantör.

Själv surfar jag med Bredbandsbolaget. De delar ut IP-adresser med hjälp av en server som följer DHCP-standard. I princip betyder det att din dator alltid får den IP-adress du hade senast, om den finns ledig. Är den upptagen blir du tilldelad en annan. I de flesta fall spelar det ingen roll vilken IP-adress du har, men om du av någon anledning vill byta IP-adress kan du göra så här för Windows XP och 2000.

1. Öppna kommandoprompten genom att klicka på Start-knappen och välja Kör (Windowstangent + R)

2. Skriva cmd och klicka OK

3. Skriv in följande rader direkt i kommandoprompten.
Avsluta varje rad med "Enter":

      ipconfig /release
      net stop "DHCP Client"
      net start "DHCP Client"
      ipconfig /renew
      pause


Själv har jag lyckats skicka fler SMS via SMS-tjänsterna som leachas (utnyttjas) via nudeln.se. Detta då de registerar ens IP vid SMS skick, om man då byter IP, får man en ny kvot ;)

Har även blivit av med avstängningar på Battle.net efter det att meddelandens som "You may be trying to connect to an invalid Battle.net server. If you are using a modem, you may need to manually connect to the Internet before connecting to Battle.net." på både WarCraft 3 och StarCraft. Detta efter man mixtrat med CD-keys som man lånar av kompisar och liknande (ooops).Gå till:


Din banner här?

 Besökarnas länkar

eXTReMe Tracker